Des de la CUP, han respost a l’oferiment de Trias perquè el diputat David Fernández intercedeixi com a mediador per resoldre el conflicte. En un comunicat, han “acceptat obertament” participar en la mediació sempre que es desmilitaritzi el conflicte i l’Ajuntament reobri el diàleg urgentment amb Can Vies i les associacions veïnals de Sants. També demanen que dimiteixi immediatament el regidor del disricte, Jordi Martí, per “la seva gestió nefasta” i per ser “responsable i causant del conflicte”.

En declaracions a TV3, l’alcalde ha explicat que aquest dimecres, hores abans que esclatés la tercera nit d’incidents violents a Sants, va rebre l’oferiment del síndic de greuges per mitjançar en el conflicte. Trias també ha parlat amb la síndica de Barcelona, però ha reiterat que perquè el diàleg sigui possible “es necessita que l’altra part vulgui”. Segons Trias, aquest diàleg “s’ha de fer de manera franca i nosaltres l’hem mantingut fins i tot quan han vexat, perseguit i fet la vida impossible a persones del districte”.

Quan se li ha preguntat per què hi ha representants de Can Vies que no es refien de la paraula de l’Ajuntament, Trias ha respost que al barri hi ha exemples com el de Can Batlló: “Nosaltres complim la nostra paraula. No entenc la desconfiança. Hi ha gent a qui interessava portar-nos a aquesta situació”. “Sants era un exemple de centre autogestionat. Però hi ha gent interessada en l’esclat de la violència. Fa mesos que hi ha gent que intenta utilitzar la situació econòmica i social per provocar una explosió”.

Respecte al regidor del districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, l’alcalde li ha reiterat el suport i ha garantit que, tot i les peticions perquè dimiteixi, continuarà en el càrrec. “Se li hauria de donar el premi a la paciència”, ha afegit.