Per l’alcalde, Xavier Trias, “el turisme és una qüestió que exigeix un pacte de ciutat”. Per això l’audiència pública que se celebra aquest dimarts a la Biblioteca Joan Fuster , i a la qual l’alcalde no assistirà, és una bona oportunitat, segons ell, perquè “tothom col·labori i escolti, no per imposar l’opinió d’uns respecte als altres” i, en definitiva, “per aportar idees, no intentar fer que fracassi l’audiència”.

Trias ho ha dit en un dinar organitzat pel ‘El Punt Avui’, l’associació Moment Zero i El Born Centre Cultural, en què ha advertit que “perdre el turisme seria un fracàs”, ja que és un sector d'”èxit” que cal aconseguir que reverteixi amb millors serveis per a la ciutat i sobretot per als ciutadans, “apostant per les coses positives que ens aporta i minimitzant els problemes que genera”. Una de les vies per fer-ho és gestionant una part més àmplia de la taxa turística, ha assegurat. De fet, Trias ha admès que “em barallo amb la Generalitat per gastar-la amb el que volem”, però mentre no sigui així, ha dit, cal gestionar els efectes del turisme el millor possible.

Barcelona, una estructura d’Estat

L’alcalde ha afegit durant la conferència que Barcelona necessita “un govern que aposti clarament pel projecte nacional i social de país, a favor del dret a decidir”. En aquest sentit ha instat els seus rivals polítics a les eleccions municipals que aclareixin el seu posicionament sobre aquesta qüestió.

La seva posició ha estat clara: “Si això acaba com espero que acabi, guanyant, ERC sap perfectament que els trucaré perquè ja els ho he dit.” L’alcalde ha admès que les relacions entre els dos partits a l’Ajuntament són molt bones, un fet important, ha dit, per saber què cal fer en un futur.

Sobre Barcelona en Comú, la nova formació liderada per Ada Colau que segons les enquestes entraria al plenari municipal amb 10 regidors, Trias s’ha mostrat sorprès que no vulguin col·laborar amb CiU. L’alcalde ha assegurat que ell està “encantat” de fer-ho amb tothom sempre que siguin coses raonables que facin que la ciutat avanci.