XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Que ens ha fallat, que és un desastre. El que s'ha produït és un desastre i crec que amb això, l'ombra que hi havia sempre del pujolisme, doncs s'ha acabat (...) És a dir, nosaltres sempre teníem l'ombra d'en Pujol. Què faria en Pujol? en Mas tenia l'ombra d'en Pujol malgrat que en Mas té una personalitat desbordant i ara ja no té aquesta ombra (...) Jo m'he dedicat a la política, he continuat en la política en bona part pel president Pujol i quan et trobes una situació com aquesta, et sents una mica com que et falta el pare i quan et falta el pare i, a més, t'assabentes que el pare ha fet un gran disbarat, et sents molt trist (...) El que ha de fer és desaparèixer en el moment actual. Què més ha de fer? El que jo crec que li marca la consciència que és renunciar a tot un munt de coses (...) I la Medalla d'Honor de la Ciutat, que ara els socialistes -jo crec que de manera que a mi em sembla oportunista- diuen 'demani-li', no, no, si la demanarem segur perquè, si no, l'haurà de tornar igual."

Jordi Pujol ha de desaparèixer i crec que ha de renunciar a un munt de coses, i, si no, li faran fer”, ha dit Trias amb contundència. Una afirmació en referència als càrrecs i a les condecoracions com, per exemple, la Medalla d’Or de la Ciutat, que ja ha dit Trias que haurà de tornar: “li demanarem segur, si no, ens l’haurà de tornar perquè això depèn d’una votació”.

L’alcalde ha afirmat que tot i que Pujol “es va dedicar al país durant molts anys” ara “ens ha fallat” i cal pensar en un canvi d’etapa perquè “els polítics han de ser exemplars”. “Tots els qui estimem el Pujol tenim el cor trencat però estem a primera fila i hem de continuar treballant”, ha dit. També ha assegurat que amb la confessió el partit es treu de sobre el “llast” de Pujol: “sempre teníem l’ombra del Pujol, el Mas també, i ara ja no la té”.

En referència a la reunió Mas-Rajoy, l’alcalde ha opinat que “el futur del país se centra en CDC i en les decisions que prendrà el president Mas properament”. En aquest sentit, ha afirmat que en matèria econòmica “aquest país no pot continuar igual, anem a la catàstrofe” i també ha remarcat que “el menysteniment a la nostra llengua i cultura crea situacions molt greus”. “Mas ha de parlar amb Rajoy i no valen els copets a l’esquena”, ha reblat.

Pel que fa a la política municipal i en relació amb la plataforma Guanyem Barcelona, Trias ha dit que la revolta no és la via per avançar sinó que “per sortir de la crisi s’ha de pencar molt, generar activitat econòmica i crear benestar”. A més, ha afirmat que la plataforma liderada per Ada Colau ha d’explicar quins són els objectius de govern. Trias s’ha mostrat satisfet amb els serveis socials que ofereix la ciutat i ha dit que està posant ordre a la Rambla, en referència a l’acord que es va fer públic aquest dilluns amb el PSC per limitar el nombre d’hotels al passeig.