El candidat de Junts a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat aquest dilluns que les eleccions municipals del maig “van de triar cara o creu” i s’ha postulat per liderar el canvi respecte a l’alcaldessa, Ada Colau. En una conferència a L’Auditori, Trias també ha fet públics alguns dels noms que ha sumat a la candidatura, com són els exconsellers Victòria Alsina, Damià Calvet (que va ser també president del Port de Barcelona) i Ramon Tremosa.

Els tres fitxatges han aparegut en un vídeo al final de l’acte en què també hi havia regidors actuals de Junts a l’Ajuntament de Barcelona: Neus Munté, Jordi Martí Galbis i Joan Rodríguez. “Vull un equip sòlid, amb experiència i el més ampli possible”, ha dit Trias, que ha explicat que encara està treballant en la confecció de la llista. L’exalcalde ha dit que Barcelona necessita deixar enrere “la improvisació, la frivolitat i la imposició”.

Tothom que ens vulgui acompanyar ho haurà de fer des de la fidelitat i disposat a dedicar tot l’esforç a Barcelona”
Xavier Trias, candidat de Junts a l’alcaldia

A banda dels noms que acompanyaran Xavier Trias a la cursa electoral, a l’acte a L’Auditori (titulat “Barcelona Torna Trias”, sense cap referència ni cap cartell de Junts) també s’han vist altres figures destacades de l’entorn de l’antiga Convergència, com els expresidents de la Generalitat Artur Mas i Jordi Pujol.

“Barcelona no va bé”

En la conferència a L’Auditori, amb el lema “Barcelona torna Trias”, no s’ha exhibit cap logotip de Junts

La presentació dels fitxatges ha estat, de fet, gairebé l’anècdota d’una conferència que ha durat prop d’una hora. Durant el decurs de l’acte, Xavier Trias ha marcat algunes de les prioritats que tindrà la seva campanya electoral: seguretat, habitatge, neteja i “revertir l’urbanisme tàctic” en són algunes. Fent un símil amb l’escenari de la conferència, Trias ha dit que Barcelona és “una gran orquestra amb una mala directora”.

El candidat de Junts ha repetit en més d’una ocasió que “Barcelona no va bé” i ho ha atribuït a la falta de lideratge d’Ada Colau (BComú) durant els últims anys, amb el suport de Jaume Collboni (PSC) i d’Ernest Maragall (ERC). De fet, Trias s’ha postulat com el canvi després de dos mandats amb Colau com a alcaldessa i ha sentenciat que “Barcelona necessita un alcalde que governi des del rigor i no des de la frivolitat”.

Les eleccions del 28 de maig van de triar entre un model o un altre, de triar entre cara o creu”
Xavier Trias, candidat de Junts a l’alcaldia