Màxima representació institucional per donar el tret de sortida a la desena edició del Mobile World Congress a Barcelona. Acompanyat del president de la Generalitat i de l'alcalde, el rei Felip ha visitat diversos estands del recinte firal, com el de la Mobile World Capital, on Trias li ha explicat en primera persona com s'apliquen a la ciutat les noves tecnologies en el camp de l'educació o la sanitat. L'alcalde ha assegurat que aquesta edició bat tots els rècords i que Barcelona ha sabut donar-hi resposta sense cap problema. Un èxit previsible, ha dit Trias, que confia retenir el congrés a la ciutat molts més anys. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Això és un èxit. I jo crec que això ens albira un futur millor. Millor des del punt de vista que jo espero que el Mobile acabi quedant-se a Barcelona més anys." Trias ha exhibit bona sintonia amb el màxim responsable del Mobile, John Hoffman, que ha elogiat el tracte que rep a Barcelona. JOHN HOFFMAN, conseller delegat de la GSMA "Treballem bé no només amb la ciutat, també amb Catalunya i l'Estat. Una gran col·laboració i n'estem encantats." Les autoritats han tancat la inauguració a l'Innovation City, un espai per experimentar com la tecnologia mòbil pot canviar la vida de les persones. Molts ginys pràctics, però ningú no s'ha saltat el protocol per provar-los "in situ".

“Aquest any batem tots els rècords”, ha sentenciat l’alcalde, que s’ha mostrat satisfet de les primeres hores del Mobile World Congress. Trias ha destacat que el resultat d’aquesta desena edició és el fruit de la feina de tot un any. “Això són 10 anys insistint, i això ens albira un futur millor; millor des del punt de vista que jo espero que el Mobile acabi quedant-se a Barcelona més anys”, ha dit. L’alcalde ha afegit que ara s’està en el moment de “recollir els fruits” de 10 anys de congrés, que es poden traduir en “més inversions a la ciutat i creació d’empreses petites que després es fan grans”.

La inauguració oficial del congrés ha inclòs la presència del rei Felip VI, que ha estat acompanyat per l’alcalde, el president de la Generalitat, Artur Mas, i el ministre d’Indústria, José Manuel Soria, entre d’altres. Les autoritats han visitat els estands d’algunes firmes de telefonia i, tot seguit, el de la Mobile World Capital, els d’Espanya i Catalunya, i el de la GSMA. El conseller delegat de la GSMA i màxim responsable del Mobile, John Hoffman, ha destacat la “gran col·laboració” que té el congrés a Barcelona amb la ciutat, Catalunya i el Govern espanyol. “N’estem encantats”, ha assegurat. Hoffman ha explicat que el congrés permet “mirar al futur però alhora veure el que ja està disponible i com pot canviar la vida de la gent”.