El Govern espanyol vol reduir el nombre de regidors dels ajuntaments en un 30% i limitar-los a un màxim de 35, una retallada que s’aplicaria de cara a les properes eleccions municipals. En el cas de Barcelona suposaria passar de 41 representants a 29. De moment es tracta només d’un informe sobre l’avantprojecte de llei, que encara s’ha d’aprovar al Congrés de Diputats.

L’alcalde ha afirmat que ningú no l’ha consultat sobre aquests canvis i veu difícil que l’Ajuntament de Barcelona es pugui gestionar de manera rigorosa amb tants pocs regidors. Critica que es tracta d’una decisió improvisada i, com ja va dir fa una setmana, considera que aquestes decisions s’haurien de prendre sobre els diputats o els senadors.

“L’alcalde de Barcelona ha de cobrar menys que el director de Renfe, d’Adif o del Banc d’Espanya?”

L’informe de l’avantprojecte de llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració local també preveu que els alcaldes tinguin un sou màxim de 68.981 euros bruts anuals. Per Xavier Trias, suposaria una reducció de la nòmina, que actualment és de 109.939 € a l’any. Trias considera que aquesta decisió no es pot prendre des de Madrid i ha considerat impresentable que presidents com el d’Adif cobrin més que l’alcalde de Barcelona.