Trias considera que aquest preacord de govern entre Barcelona en Comú i el PSC era “previsible” quan “decideixes fer una política sectària sense diàleg amb els grups de l’oposició”. El líder municipal convergent ha afirmat que Ada Colau ha arribat a un acord amb “el més dèbil” i amb aquells a qui “ha menyspreat i insultat”. Trias a afegit que el pacte és “tornar sis anys enrere, al govern d’Hereu” i que està “ple de vaguetats”, ja que no explica quin model de ciutat volen impulsar. El president del Grup Municipal de CiU ha afirmat que té la mà oberta a dialogar i espera que Jaume Collboni canviï la manera d’actuar de govern municipal actual encara que ha afegit: “Em fa por que estigui sotmès a la voluntat de Barcelona en Comú i no tingui autoritat per canviar les coses, perquè les relacions amb els grups han de millorar.”

Carina Mejías, de Ciutadans, ha alertat que el preacord portarà a la creació d’un govern municipal “inestable” que no té una majoria suficient de regidors per impulsar polítiques. Ha assegurat que els barcelonins “no es mereixen aquest espectacle”, i ha criticat que Barcelona en Comú i el PSC hagin repartit primer els càrrecs per després preguntar a les bases. “Ens sembla poc ètic”, ha subratllat Mejías, que ha dit que Colau s’ha mostrat incapaç de dialogar amb la resta de grups municipals, i ha insistit que l’executiu municipal “s’ha vist desbordat”. “Votar el PSOE és votar Podem”, ha afegit Mejías, qui també ha criticat que Barcelona en Comú pacti amb aquells als quals ha criticat. “Què passarà amb el desallotjament de Can Vies o la cobertura de la ronda de Dalt?”, s’ha preguntat.

Des del PP, el líder municipal, Alberto Fernández Díaz, ha titllat de “lamentable” que Collboni mantingui oberta la possibilitat de governar la ciutat amb la CUP i ERC. Fernández ha afegit que Colau i Collboni s’han “repartit” els càrrecs perquè, segons ell, han estat incapaços d’explicar els acords a què han arribat. Ha subratllat que tot i el preacord, al govern municipal hi ha una “minoria absoluta”, i ha afirmat que el pacte no recull el “compromís ferm” de rectificar les polítiques equivocades, segons ell, de l’alcaldessa.