El president del grup municipal de CiU Xavier Trias ha posat les primàries del PSC com a exemple del desgavell que viu l'ajuntament i dels vicis que, segons ell, han generat 32 anys dels governs socialistes, vicis com la manipulació, la falta de transparència o l'autoritarisme. Per Trias, els socialistes només dirigeixen els seus esforços en mantenir el poder. Trias, acompanyat de la direcció del seu partit, ha contraposat la situació dels socialistes amb la cohesió interna de Convergència. El president del grup municipal de CiU es veu capacitat de canviar el rumb de la ciutat i les dinàmiques polítiques, de propulsar un canvi però sobretot de retornar-li la il.lusió. Trias diu que la seva màxima prioritat serà la lluita contra l'atur i l'austeritat, ha posat com a exemple de cost desmesurat el bicing que segons ell costa 15 milions d'euros anuals als barcelonins. A Trias l'han escoltat unes 500 persones, entre ells consellers, empresaris i el cooperant segrestat Albert Vilalta. El límit d'aforament ha obligat a seguir la intervenció des de sales annexes.

La conferència de Trias, que portava per títol “La Barcelona en positiu”, ha servit per fixar els objectius a curt i llarg termini del candidat de CiU. Diu que el seu objectiu és que a Barcelona hi hagi “una nova cultura  de govern que prioritzi les persones” i superi l’estancament de la ciutat que atribueix, en bona part, “a la manca de lideratge del PSC.”

Trias, que ha estat presentat pel President de la Generalitat, Artur Mas, ha iniciat el seu parlament dient que aquest no era un any com qualsevol altre. El president del grup municipal de CiU ha dit que el 2011 és un any marcat pel final d’un mandat, però també per una “esperança de canvi” després de 32 anys.

La lluita contra l’atur, la prioritat

L’alcaldable nacionalista ha desgranat les seves prioritats si finalment guanya les eleccions del mes de maig. Les mesures s’emmarquen en fomentar d’una banda el progrés econòmic i de l’altra, el progrés social de la ciutat. La lluita contra l’atur i l’aposta pel teixit productiu i social ha estat marcada per Trias com a primera prioritat.  Potenciar la idea de la Ciutat del Coneixement, tirar endavant un Pacte per a les Infraestructures o desplegat la Llei de l’Àrea Metropolitana són alguns dels eixos  fonamentals del programa de CiU.

Trias també ha exposat mesures a curt termini que busquen pal·liar la crisi actual, com ara un pla d’estalvi i austeritat a l’Ajuntament, una simplificació administrativa de l’estructura municipal o un Pacte per Barcelona entre administracions i agents privats.  Per tirar endavant aquestes mesures, el president del grup municipal de CiU pensa fer servir el diàleg, la responsabilitat i la il·lusió.