XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona: "El deute es mou entre els 100, abans eren 200 i pico, l'hem baixat entre 100 i 150 milions segons com es miri. Amb deute, una persona et deurà diners, però tu no pots dir que està incomplint, si no han passat els terminis perquè et paguin. Que inventen, crec que hi posen una imaginació extraordinària i el més graciós és que els que hi posen tanta imaginació són especialment els que han arruinat la Generalitat. Jo no sóc un banc, a mi em deuen diners. Què fem? Busquem acords amb el què ens deuen, que és el que fa qualsevol persona que li deuen diners. Dius com puc cobrar? Doncs posem-nos d'acord, i et poses d'acord i et van pagant. És lògic que un ajuntament faci una escola? Diu no, això ho ha de fer la Generalitat i la pot fer? No. Tinc diners? Sí, doncs faig l'escola. Avanço els diners i m'ho pagaran amb lloguer o d'una altra manera.

Xavier Trias ha criticat l’actitud dels partits de l’oposició -PSC, PP i ICV- que han demanat un ple extraordinari sobre el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament perquè consideren que  els impagaments són superiors als 114 milions d’euros que xifra l’Ajuntament. En l’entrevista del ‘BTV notícies matí’, l’alcalde ha dit que són “coses de ciència-ficció” i que no es pot parlar d’incompliment “si no han passat els terminis perquè et paguin”. Segons Trias, els comptes “estan claríssims” i que el que fa és “buscar acords amb el que ens deuen”.

“Jo no sóc un banc”

L’alcalde ha dit que l’Ajuntament no fa de banc a la Generalitat, però sí que li deuen diners i busca acords per cobrar amb “els que et deuen”. Trias ha defensat la construcció del nou edifici de l’Escola l’Univers per part de l’Ajuntament, quan el cost l’havia d’assumir el govern català, perquè l’Administració catalana no ho pot assumir però ho pagaran “amb el lloguer o d’una altra manera”.