Jordi Martí (PSC) i Alberto Fernández Díaz (PP) han preguntat al govern quina era la previsió d’instal·lar els dos centres que han de substituir la presó Model. La idea seria  construir un espai de presos preventius que s’hauria d’ubicar al sud de la ciutat i un d’obert que hauria d’ubicar-se a la zona nord.

Els socialistes han fet referència a un informe que va presentar el conseller de Justícia, Germà Gordó, on s’assegurava que el centre obert es faria a Sant Andreu. Això, segons Martí, ha provocat inquietud entre els veïns del districte. Trias ha descartat categòricament ubicar el centre obert a la Trinitat Vella “ni a cap altre barri del districte de Sant Andreu”.

Trias ha dit que “el més lògic” seria que el centre de preventius  s’ubiqués a la Zona Franca -el trasllat de la Model preveia  inicialment obrir una única nova presó en aquesta àrea-, i que s’estudiaria la proposta de portar el centre obert al mateix barri o la opció de fusionar-los. L’alcalde ha celebrat que la Model es tanqui el  2015, i ha culpat el PP dels successius ajornaments en el tancament de la presó.