XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Les músiques que m'arriben és que ningú no em vol donar suport. [-El PP tampoc?] La música que m'arriba és que no. I jo els dic: 'escolteu, fem el favor, anem parlant i aproximant posicions perquè hem d'aprovar un pressupost'. [-Preveu l'escenari de no obtenir cap suport?] Sempre ho preveig. [-I què farà aleshores?] Miracles, petits miracles."

Trias farà aquesta petició a l’oposició en el marc d’una conferència aquest dijous al migdia a la Cambra de Comerç. L’alcalde, amb minoria de 14 regidors, ha admès que els grups “no em volen ajudar”. “Les músiques que m’arriben és que ningú no em vol donar suport. I jo els dic: ‘escolteu, fem el favor, anem parlant i aproximant posicions perquè hem d’aprovar un pressupost'”, ha dit Trias.

En una entrevista a La Xarxa, l’alcalde ha esgrimit arguments que, a parer seu, fan necessari aprovar els comptes: una ciutat que no té dèficit, que paga a 30 dies i que aquest any té una capacitat d’inversió de 350 milions d’euros. Trias hi ha afegit que per a l’any 2014 es podrà invertir “fins i tot una mica més”. “Seria de bojos que no tinguéssim la possibilitat d’aprovar els pressupostos”, ha dit. L’alcalde ha explicat que aquesta setmana ha començat els contactes amb els grups de l’oposició. “Entenc que hi ha coses que ens separen, però demano que ens ajudin”, ha conclòs.