DOLORS SABATER, alcaldessa de Badalona "És, d'una banda, la reafirmació de la voluntat dels municipis de reivindicar la sobirania municipal i, de l'altra, denunciar també la instrumentalització política que es fa en connivència amb la justícia per atacar la democràcia."

Un centenar de persones s’han aplegat davant del jutjat de Badalona per donar suport als regidors del consistori badaloní citats a declarar aquest dimarts com a investigats per desobeir l’ordre judicial que prohibia obrir l’Ajuntament el Dia de la Hispanitat. El titular del jutjat va obrir la causa després de la denúncia que va interposar el Partit Popular el mateix 12 d’octubre.

Aquest dimarts han declarat els regidors Oriol Lladó i José Antonio Téllez -que va estripar una còpia del requeriment judicial davant de les dependències municipals– i dimecres serà el torn de la resta. A la sortida dels jutjats, Lladó, ha defensat la posició del govern badaloní d’obrir el 12 d’octubre: “estem convençuts que estem en el nostre dret, que no vam fer res incorrecte per atendre els ciutadans”.

Fins a Badalona s’hi han apropat centenars de ciutadans i representants de diverses formacions polítiques que han volgut donar suport als regidors. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha reivindicat la sobirania dels municipis i ha denunciat “la instrumentalització” de la justícia per atacar la democràcia.