A banda dels monuments i edificis emblemàtics, també s’ha apagat la llum d’algunes fonts, places i esglésies de la ciutat. Tots romandran sense il·luminació durant una hora, fins a dos quarts de deu, i d’aquesta manera participaran en la lluita mundial per evitar el canvi climàtic.
Enguany, L’hora del planeta, nom que rep la iniciativa, se centra a exigir el compliment de l’acord que es va signar al desembre a la cimera de París. Un document en què s’estableix un compromís per evitar que l’escalfament global superi els 2 ºC.
A més de l’apagada simbòlica d’edificis i monuments, milers de ciutadans també s’han adherit a la campanya apagant les llums de casa seva.
L’hora del planeta, que va arrencar a Sidney l’any 2007, ha batut rècord de participació amb 178 països. A Catalunya s’han incorporat una cinquantena de municipis, i s’ha convertit en la comunitat autònoma amb més participació d’Espanya, seguida d’Andalusia i la Comunitat Valenciana.
A la ciutat han apagat la llum el MACBA, la façana de l’Ajuntament, la basílica de Santa Maria del Mar; l’església de la Mercè, l’església del Pi, el monument a Colom, la muralla Sots Tinent Navarro; el palau de la Virreina, la plaça de Berenguer el Gran, el monument a Mossèn Cinto Verdaguer, la Sagrada Família, el Castell de Montjuïc, l’aurèola del Palau Nacional; els Pavellons Güell, el Campanar Sant Vicenç, el rellotge de la plaça Rius i Taulet, el monument d’Anselm Clavé; l’escultura de David i Goliat, el Parc Güell, la Torre de la Llum, Can Fabra, les Tres Columnes del Litoral, l’església d’Abraham, el centre moral i cultural; la formiga martinenca, la façana de totes les seus de districte, l’Arc del Triomf, Torre Baró, l’Obelisc, la font del passeig de Gràcia i Gran Via, les fonts Bessones de la plaça de Catalunya; la font del monument a Francesc Macià, la font de Diana, la font de la Gran Via i la rambla de Catalunya, i la font Màgica de Montjuïc.