Canvi balises port olímpic

Barcelona ha començat els treballs per millorar la senyalització de l’exterior del Port Olímpic amb balises. Duraran tres setmanes i consistiran en la substitució de les marques laterals que actualment hi ha al davant de la platja del Somorrostro i que serveixen d’ajuda a la navegació per accedir a la bocana del port.

La renovació d’aquests elements de seguretat era necessària a causa dels danys estructurals ocasionats pels temporals dels últims anys i les dinàmiques marines. Els treballs disposen d’un pressupost de prop de 200.000 euros i s’estan fent amb ajuda d’una grua situada sobre una embarcació i el suport d’un equip de bussos.

La transformació del Port Olímpic arrenca amb un nou accés per obrir el recinte a la ciutat

El consistori ha explicat que la presència d’aquesta embarcació de treball, de 19,5 metres d’eslora i 17 metres de màniga, no ha d’alterar la navegació a l’entorn del Port Olímpic. Afectarà els usuaris “només durant les maniobres d’atracament i desatracament d’aquesta embarcació”, ja que es restringirà la navegació d’entrada i de sortida al Port. Això serà tots els dies, de dilluns a divendres, a les 7 h i a les 14 h, durant un temps aproximat de 15 minuts. Mentre durin les obres, l’embarcació s’amarrarà al Moll de Recer del Port Olímpic.

Balises port olímpic

Un element de seguretat imprescindible per a la navegació

Les marques laterals són un tipus de balisa de forma tubular, metàl·lica, fixada al fons marí i que sobresurt per sobre del nivell del mar. La seva funció és indicar els costats dels canals de navegació a l’hora d’aproximar-se o sortir de la bocana del port. És per això que són de color i estan dotades d’elements lluminosos que serveixen d’orientació per a les embarcacions a l’hora de fer aquestes maniobres. Les de color verd indiquen la banda d’estribord del port i les de color vermell, la de babord.

Les noves marques laterals que s’han començat a instal·lar al Port Olímpic fan 25 metres d’alçària. D’aquests, set queden soterrats; i vuit sobresurten per sobre del nivell del mar. Unes dimensions similars a les balises actuals.