Protesta VTC

Gairebé un centenar de treballadors de VTC s’han concentrat aquest dissabte a la plaça de l’Assemblea de Catalunya quan estava ocupada per l’acte de presentació de la candidatura europea ‘Ara repúbliques’ d’ERC, EH Bildu i BNG. El col·lectiu s’ha col·locat al costat de l’escenari amb pancartes que reclamaven feina per als VTC, tot afirmant que eren compatibles amb el servei de taxis. La protesta ha tingut lloc sense interrompre en cap moment l’acte.

Aprofitant l’ocasió, els treballadors de VTC han lliurat una carta a l’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, i al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès. En el text demanaven que és paralitzés el decret aprovat pel Govern català que obliga a precontractar els serveis dels VTC amb 15 minuts d’antelació.

“Hi ha una situació molt greu, és urgent el tema; si hagués estat una altra empresa més coneguda, es mouria tothom. 4.000 famílies anem al carrer i a ningú li importa”, ha sentenciat la portaveu dels VTC, Esther Blanc.

Ernest Maragall ha assegurat que aquest tema encara no està tancat del tot i que en continuaran parlant. A més, el líder d’Esquerra ha confessat que no s’ha sabut “reconèixer, respectar i regular de manera adequada” el conflicte i assenyalat que estaran pendents de la reestructuració del sector.

Aragonès: “Davant l’amenaça i la por, s’hi ha de posar més valentia”

Per altra banda, en l’acte de presentació de la candidatura de les europees, el conseller d’Economia i vicepresident del Govern, Pere Aragonès, s’ha reafirmat en el fet que l’executiu català es manté assegut a la taula de negociació després que “el govern de l’Estat hi hagi tancat la porta”. “Davant l’amenaça i la por, s’hi ha de posar més valentia, mai passos enrere; davant qui considera alta traïció pensar que un dia hi hauria les condicions per a una taula de diàleg no es poden fer passos enrere sinó endavant”.

Pere Aragones