El nou vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha denunciat les condicions de la visita que ha fet aquest dimarts al centre penitenciari d’Estremera, juntament amb els consellers Ester Capella i Ernest Maragall. “No són les condicions adequades per a representants del Govern i que s’havien donat en d’altres ocasions, no hem tingut ni sala de treball ni temps suficient per fer un bon intercanvi dels plans de treball”, ha lamentat a la sortida.

La trobada s’ha fet al locutori, separats per un vidre, i només han disposat de 40 minuts per a cadascun. Tot i això, Aragonès ha explicat que han pogut treballar “a fons” en les línies i prioritats de cada departament, que es mantindran respecte a la feina feta el darrer mandat.

El nou govern de la Generalitat, que havia previst aquest traspàs de carteres inèdit per subratllar l’excepcionalitat del moment que viu el país, s’ha mostrat molest amb la decisió del Ministeri de l’Interior, que només autoritza dues de les visites previstes a les presons madrilenyes, amb l’argument que hi havia “problemes burocràtics”. Els successors de Jordi Turull (Elsa Artadi), Josep Rull (Damià Calvet), Joaquim Forn (Miquel Buch) i Dolors Bassa (Chakir el Homrani) hauran d’esperar encara uns dies per poder fer efectiu aquest traspàs de poders.

Traspàs de carteres a Brussel·les

Els qui també han pogut rebre el testimoni directe dels seus predecessors són Alba Vergés, Teresa Jordà i Laura Borràs, que han viatjat a Brussel·les per trobar-se amb Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig. La trobada ha servit per segellar el relleu al capdavant de les conselleries de Salut, Agricultura i Cultura, respectivament. Un relleu que tots subratllen que és provisional, fins que els “consellers legítims” puguin recuperar el càrrec.