Roger Torrent es reunirà aquest dimecres i dijous a Ginebra amb membres de les Nacions Unides. Després que el jutge Llarena denegués el permís a Jordi Sànchez per poder ser investit, tot i les mesures cautelars dictades per l’ONU, el president del Parlament vol defensar en primera persona els drets polítics dels diputats.

Seran dos dies de viatge a Ginebra, en què Roger Torrent mantindrà contactes no només amb membres de l’ONU sinó també altres càrrecs electes de Suïssa. El president de la cambra vol denunciar les “ingerències il·legítimes” de l’Estat al Parlament de Catalunya.

També vol defensar, davant els representants de les Nacions Unides, els drets dels 135 diputats catalans. La reunió arriba després que el jutge Pablo Llarena, del Tribunal Suprem, tornés a impedir la investidura de Jordi Sànchez, en denegar-li la llibertat provisional ni un permís per poder sotmetre’s al debat. Ho va fer malgrat les mesures cautelars del Comitè de Drets Humans de l’ONU, que instaven l’Estat espanyol a garantir els drets polítics del candidat.