Tal i com va anunciar Torrent aquest diumenge en un missatge institucional després que la policia alemanya detingués Carles Puigdemont, el president del Parlament s’ha posat a treballar amb sindicats i patronals “per tal d’articular una resposta conjunta i unitària davant les detencions i empresonaments de dirigents polítics catalans”.

CCOO i UGT demanen a Torrent recuperar les institucions catalanes

Els secretaris generals de CCOO i UGT, Javier Pacheco i Camil Ros, han traslladat a Torrent la necessitat de recuperar les institucions catalanes “de manera immediata”. Pacheco assegura que col·laboraran amb Torrent per “portar a terme les accions necessàries” per recuperar la convivència i que cal renunciar a “espais unilaterals”. 

Per la seva banda, Ros ha fet una valoració “positiva” de la reunió amb el president del Parlament i assegura que hi ha una “necessitat que hi hagi govern amb urgència”. En aquest sentit, el secretari general de l’UGT ha fet una crida a les mobilitzacions “unitàries” que s’han de desenvolupar en “un marc de convivència i respecte”.

PIMEC accepta formar part del front comú i rebutja les vagues generals

El president de PIMEC, Josep González, ha traslladat a Torrent la seva “predisposició” a formar part del front comú impulsat pel president del Parlament. González ha explicat que Torrent elaborarà un document per recollir els principis d’aquest front social i que prepara més reunions properament. 

González ha traslladat a Torrent la necessitat que Catalunya tingui un govern perquè, segons ha dit, hi ha diversos “temes pendents” que cal tractar. Això sí, ha demanat que sigui un govern “factible” ja que “podria ser ideal nombrar a persones que avui no poden ser presidents”, però ha destacat que “Catalunya necessita un govern com abans millor”.