Torra ha explicat durant la roda de premsa que el primer que farà després de prendre possessió com a president de la Generalitat serà enviar una carta a Rajoy per demanar-li una reunió, i l’ha instat públicament a posar “hora i lloc”. Ha afirmat, però, que encara no ha rebut resposta a la petició i que, de fet, Mariano Rajoy ni tan sols l’ha felicitat després d’haver estat investit pel Parlament.

El nou president català ha anunciat que per prendre possessió del càrrec utilitzarà la mateixa fórmula que Puigdemont, en què va comprometre’s a obeir “el poble de Catalunya i el Parlament” i va evitar fer referència a l’Estatut i la Constitució. També ha insistit que oferirà a tots els consellers destituïts l’oportunitat de recuperar el càrrec si hi accedeixen.

Puigdemont ha assegurat que Torra prendrà les decisions “sota la seva responsabilitat i amb totes les atribucions” del president de la Generalitat i ha apel·lat la Unió Europea perquè ajudi a trobar una solució dialogada al conflicte català. “La UE ha vist clarament que no és només una qüestió interna sinó que és europea i afecta tota la Unió, que s’hi ha d’involucrar”. Tots dos presidents han exigit a l’Estat que de manera simultània a l’aixecament de la suspensió de l’autogovern de Catalunya també posi fi al control de les finances de la Generalitat per part del Ministeri d’Hisenda.

Primer acte públic després de la investidura

El de Berlín ha estat el primer acte públic de Quim Torra després de ser escollit president de la GeneralitatLa reunió amb Puigdemont ha tingut lloc fins i tot abans que Torra prengui possessió del càrrec, fet que es podria produir aquest mateix dimecres o com a màxim a finals de setmana i que activarà el calendari per a la formació del nou govern.