Motxilles en un penjador

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat un pla per iniciar el curs escolar al setembre de forma presencial. Així ho ha avançat aquest diumenge en el discurs de cloenda de la Universitat Catalana d’Estiu que s’ha celebrat aquests dies a Prada de Conflent. Torra garanteix una operació perquè les escoles puguin obrir i assegura que Catalunya no es pot permetre tenir els centres educatius tancats.

Per poder tornar a les aules amb seguretat, el president ha demanat un major esforç i compromís cívic a la ciutadania per reduir la corba de contagis i assegura que “venen dies decisius”. En aquesta línia, Torra ha afirmat que “un país no pot funcionar sense les seves escoles” i que caldrà “un esforç permanent” perquè els centres puguin iniciar el curs el 14 de setembre.

Salut treballa amb Educació per elaborar un nou protocol

El Departament d’Educació està treballant conjuntament amb Salut per elaborar les noves directrius de seguretat per a les escoles. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va reconèixer fa uns dies que les conclusions del nou protocol es faran públiques la setmana vinent. En funció dels criteris sanitaris i pedagògics es decidirà a partir de quina edat cal portar mascareta, les ràtios d’alumnes per aula i si es disposaran de més espais més enllà dels centres.