L’advocat Miquel Samper serà el nou conseller d’Interior en substitució de Miquel Buch; la professora Àngels Ponsa liderarà el Departament de Cultura en lloc de Maria Àngels Villalonga, i l’economista Ramon Tremosa estarà al capdavant d’Empresa i Coneixement en substitució d’Àngels Chacón.

Aquests són els canvis que ha anunciat aquest dijous l’executiu de Quim Torra en el marc d’una remodelació del govern, tal com ha avançat ‘La Vanguardia’. Els decrets de nomenament de Samper i Tremosa ja s’han signat i aquesta tarda prendran posició del càrrec. Dimarts vinent, després del Consell Executiu, el president signarà el nomenament d’Àngels Ponsa.

Buch deixa les explicacions a Torra

Segons fonts de Palau consultades per l’ACN, la remodelació es deu a la voluntat del president d’enfortir al govern davant una possible inhabilitació per part del Suprem. Tot plegat, coincideix amb l’allau de baixes de membres del PdeCAT cap a Junts per Catalunya. De fet, la consellera Chacón era l’única dirigent del PDeCAT que manté el carnet.

Per això, en una entrevista durant la clausura de la novena Escola d’Estiu de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), Miquel Buch ha desvinculat el seu cessament de la marxa del PDeCat i apunta a les topades amb Torra per les decisions policials durant els aldarulls per la sentència del procés. Ha dit però que si aquest fos el motiu, hauria estat a l’octubre. En aquesta línia, ha preferit que sigui el president Torra qui expliqui els cessaments i els seus motius.