(ACN)  El president de la Generalitat, Quim Torra, ha descartat convocar eleccions. En una declaració a la delegació de Catalunya a Madrid, en sortir de la vista al Suprem d’aquest dijous, Torra ha asseverat que no serà pas ell qui, en aquest moment tan “crític” pel país, aboqui Catalunya a una “cursa electoral irresponsable que paralitzaria l’administració”.

El president ha culpat l’Estat de la “irresponsabilitat” que suposaria la seva inhabilitació, i de les possibles conseqüències que tingui la sentència. A més, Torra ha demanat una rectificació “urgent” al govern de PSOE i Unides Podem, després de constatar que la solidaritat davant la “repressió” de l’Estat només es pot trobar fora d’Espanya.

Torra ha assistit aquest matí com a públic a la vista oral del Tribuna Suprem per debatre el recurs de cassació que va presentar el president de la Generalitat, Quim Torra, sobre la seva inhabilitació. Una  la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el va condemnar a un any i sis mesos d’inhabilitació per no haver despenjat a temps una pancarta en què demanava l’alliberament dels presos, com li va requerir la Junta Electoral Central (JEC) durant la campanya electoral de les eleccions de l’abril del 2019.