Quim Torra recorrerà inhabilitacio al suprem

(ACN) El president de la Generalitat, Quim Torra, ha volgut sortir en defensa del president del Parlament, Roger Torrent, després que la Junta Electoral Central (JEC) li hagi requerit que apliqui la suspensió de l’escó al cap de l’executiu i que polítics del PP i Cs l’hagin posat en el punt de mira per intentar que Torra deixi de ser diputat i president.

Torra qualifica les pressions a Torrent de coaccions

Així, en un comunicat, denuncia “les pressions a les quals es pretén sotmetre Torrent i altres membres de la cambra que defensen la sobirania del Parlament”. “Està arribant a límits insostenibles i incompatibles amb l’ordenament jurídic en general i, específicament, amb el Codi penal”, avisa. En aquest sentit, recorda que “aquell qui, sense estar autoritzat legítimament, obligui un altre a realitzar el que no vol, sigui just o injust, estarà incorrent en un presumpte delicte de coaccions”. És per això que Torra vincula aquestes “coaccions” a Torrent amb els intents per posar fi a la seva condició de president i ha avançat que el govern “no renuncia a exercir les accions legals pertinents, també de caràcter penal”, per a aquest cas.

Al comunicat, el president assegura que la seva “condició de diputat del Parlament de Catalunya tan sols li pot ser revocada, en cas que existeixi sentència ferma, pel mateix Parlament”. “Sens dubte, la decisió d’un òrgan administratiu, incompetent per dictar la resolució per la qual se’l vol privar d’aquesta condició, no és res més que una anomalia democràtica que genera un conflicte institucional que excedeix l’àmbit del mateix Parlament de Catalunya”, afegeix, per criticar l’odre de la JEC i les declaracions dels polítics que en demanen la destitució immediata.

Així, el mateix Torra referma que “el president de la Generalitat té tota la legitimitat democràtica per seguir exercint el càrrec per al qual va ser escollit”, i que “atribuir-li la possible comissió d’un delicte d’usurpació de funcions públiques no només demostra una ignorància profunda del dret penal, sinó que s’esgrimeix per coaccionar aquells qui defensen la sobirania del Parlament de Catalunya”. Aquest avís arriba després que líders del PP i Cs hagin amenaçat de denunciar Torra per aquest suposat delicte d’usurpació. Per això, el president afirma que “no dubtarà tampoc a exercir les accions legals oportunes en cas que persisteixin aquestes accions, que podrien estar incorrent en un presumpte delicte de calúmnies i injúries”.