El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit l’acte de presa de possessió dels nous consellers Miquel Sàmper i Ramon Tremosa (d’Interior i d’Empresa, respectivament). En un acte a palau, Torra ha justificat els canvis de fitxes (també al Departament de Cultura) per encarar la pandèmia aquesta tardor: “Cal enfortir el govern i injectar energia renovada a uns departaments que són decisius”.

El president ha insistit que “no hi ha res més important en la meva presidència que combatre la malaltia i ajudar els catalans a sortir-ne tan bé com sigui possible”. D’aquesta manera, ha desvinculat la destitució de Miquel Buch, Àngels Chacón i Mariàngela Vilallonga de la pugna entre JxC i el PDeCAT i de la seva possible inhabilitació per part del Tribunal Suprem: “No em mou cap altre objectiu”, ha setenciat.

Quim Torra ha aprofitat la presa de possessió de Sàmper i Tremosa per agrair la feina dels consellers sortints: “Han dedicat el seu temps al país per aixecar-lo de les cendres del 155”. A banda dels dos consellers nous, Àngels Ponsa està previst que prengui possessió com a consellera de Cultura aquest dimarts vinent, després del Consell Executiu.