En la conversa que ha difós el Público, es parla de moviments que es van fer per part d’Interior per embrutar la imatge pública de Felip Puig. En la gravació se sent la conversa que tenen François Seroux i Francisco Marco, director de l’agència de detectius Método3, implicat en les gravacions de la Camarga. En aquesta, Seroux assegura sentir-se utilitzat per la policia espanyola i admet haver donat un fals testimoni per implicar en corrupció Felip Puig.

Segons ha avançat el diari ‘Público‘, la brigada política de la policia va recórrer a François Seroux, un broker francès, pels contactes que tenia amb empresaris catalans, entre ells Jordi Puig, germà de l’aleshores conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig. Uns contactes que s’emmarcaven dins l’operació Catalunya.

Els detectius, que van trobar Seroux, el van presentar els homes de confiança d’Emilio Pino, número dos de la Policia quan Jorge Fernández Díaz era ministre de l’Interior. Aquests es van encarregar de convèncer Seroux d’anar a les dependències de la UDEF (Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals) perquè denunciés que un grup d’empresaris catalans i “aconseguidors” volia fer una operació milionària per blanquejar capital a través de Panamà. Entre d’altres, Seroux va implicar Jordi Pujol Ferrusola, fill de l’expresident de la Generalitat.

Durant la declaració que va fer a la UDEF, Seroux va assegurar que s’havia entrevistat en dues ocasions amb Felip Puig i que aquest li havia demanat una comissió del 5 % per adjudicar-li una obra al Port de Barcelona. Una informació que va publicar com exclusiva el diari ‘La Razón’. A causa de les publicacions i de l’escàndol que van suposar, es va presentar una denúncia al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que va concloure que era una informació falsa.