La Comissió de Govern ha aprovat destinar 4,22 M € recaptats amb la taxa turística a diversos projectes de millora de la mobilitat, els agents cívics i les obres a la ciutat.

El gruix més gran d’aquests diners, més de 2,6 M €, s’empra en la contractació d’agents cívics a les zones de més gran afluència de turistes. També s’han invertit 1,3 M € a reforçar durant l’estiu les línies de bus de TMB que tenen més demanda, com les que van fins a la Barceloneta.

En l’àmbit cultural, s’ha aprovat una partida de 180.000 € per al projecte “El Paral·lel: una destinació de la cultura i les arts”.

També s’han dotat de finançament altres projectes, com el servei d’intèrprets per a les oficines de denúncia de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella, l’arranjament de la drecera de Vallvidrera, i una intervenció artística als murs de la Casa Bech.

Diàleg amb els sectors pel recàrrec de la taxa turística

Al setembre el ple va acordar reclamar a la Generalitat un recàrrec de la taxa turística per recaptar 100 M € a l’any. La proposta és aplicar un recàrrec de fins a 4 € més cada pernoctació o desembarcament de creueristes, tot i que variaria en funció del barri i l’època de l’any.

La regidoria de Turisme ha obert el diàleg amb el sector turístic per veure com es podria aplicar aquest recàrrec, un cop el Parlament de Catalunya n’aprovi la creació.