El govern d’Ada Colau ha introduït canvis en la tarifació social que s’ha implantat aquest curs a les escoles bressol municipals després que els grups de l’oposició i algunes famílies hagin demanat “flexibilitzar” el sistema de preus. Tot i que es mantindrà l’aplicació de la tarifació social, que té en compte la renda familiar de l’any anterior, es podran modificar les tarifes si a la família hi ha un canvi significatiu d’ingressos, si n’augmenta el nombre de membres o si hi ha un divorci o separació legal. Aquesta “millora” del sistema, ha explicat el comissionat d’Educació, Miquel Àngel Essomba, es farà efectiva a partir del novembre.

Algunes de les famílies que amb la tarifació social han de pagar més que fins ara, cosa que afecta tres de cada  10 famílies, han tingut diverses reunions amb el govern per reclamar que es replantegin els criteris per assignar la tarifa. Per això, Essomba ha explicat que s’ha volgut donar resposta “a les disfuncions” que s’han generat, i que “s’aniran buscant solucions a la problemàtica”. Tot plegat se seguirà des d’una comissió amb representació de serveis socials i l’Institut Municipal d’Educació.

L’oposició també ha reclamat reiteradament canvis en el sistema de tarifació social. El grup Demòcrata i Ciutadans han demanat que s’hi incloguin altres criteris per definir el preu que paga una família, com ara les despeses que té, i s’han felicitat per “la rectificació” del govern. Els canvis han convençut ERC, que ha aplaudit l’anunci del govern, mentre que el Partit Popular s’hi ha mostrat en contra perquè “se segueix cobrant més a moltes famílies”.