Antics ocellaires Rambla

Segons ha pogut saber betevé, l’adeu als antics ocellaires de la Rambla ha quedat suspès temporalment. El Jutjat Contenciós Administratiu número 1 de Barcelona ha admès una de les peticions de suspensió cautelaríssima del procés perquè l’Ajuntament recuperi les claus de les paradetes, tal com havien demanat els mateixos paradistes. El lliurament de claus havia de passar aquest dijous, 11 de juliol, després d’un llarg estira-i-arronsa entre el consistori i els titulars de les antigues botigues ocellaires.

La suspensió del jutjat és temporal, perquè ara té tres dies per pronunciar-se sobre la qüestió. És a dir, que fins que no hi hagi una resolució definitiva, l’Institut Municipal de Mercats (el responsable municipal de les paradetes) no reclamarà les claus als antics ocellaires. Els paradistes ja van avisar que anirien “fins al final” per no haver de tornar les claus, ja que al seu parer tenen dret a mantenir l’activitat a la Rambla fins al 2060.

Davant de la negativa, el govern municipal de Jaume Collboni s’havia mostrat ferm i havia anunciat que estudiaria les vies legals per efectuar el desnonament d’aquells comerciants que no vulguin retornar les claus de forma voluntària. El conflicte entre l’Ajuntament de Barcelona i els antics ocellaires fa dues dècades que dura.

En joc el futur de 100 persones

Xavier Cuenca, el portaveu dels antics ocellaires de la Rambla, ha reclamat que es prengui una decisió ja. “Crec que l’Ajuntament té mitjans per trobar una solució al problema” ha sentenciat. També ha remarcat que està en joc el futur de 100 persones i que, per tant, caldria mantenir una conversa amb el consistori.