(ACN) El president del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha tornat la pilota a la presidenta del Congrés, la socialista Meritxell Batet, sobre la suspensió dels diputats presos. En la resposta que ha fet arribar a la presidenta de la cambra, assenyala que la “necessitat de limitar-se a reiterar” el que ja van comunicar al Congrés en una interlocutòria que li va notificar el 14 de maig. En aquella resolució, els magistrats apuntaven el camí a seguir per suspendre els diputats presos i esmentaven l’article 21 del reglament de la cambra baixa, que preveu la suspensió de diputats que estan empresonats.

A més, diu que és “inviable” elaborar l’informe que els sol·licitava Batet, que volia que el tribunal fes aclariments sobre si es podia suspendre els diputats empresonats a través de la via del 384 bis. Es tracta del mateix article de la Llei d’enjudiciament judicial que va fer servir el magistrat instructor Pablo Llarena al juliol per suspendre els diputats al Parlament.

A banda, la fiscalia també va demanar aquest dimecres al Tribunal Suprem que informi les meses del Congrés dels Diputats i el Senat que la suspensió ha de ser amb caràcter immediat.