Tots els partits de l’Ajuntament han donat suport als treballadors de la planta que Nissan té a la Zona Franca, davant de les incerteses de futur que denuncia el comitè d’empresa. Els treballadors s’estan mobilitzant després que l’automobilística nipona hagi anunciat que deixarà de fabricar el “pick-up” X-Class de Mercedes-Benz, i per això reclamen un pla de futur.

El ple municipal del mes de febrer aprovarà una declaració institucional de suport als treballadors de Nissan. Es dona la circumstància que comptarà amb el suport unànime de tots els grups de l’Ajuntament. Minuts abans de l’inici del ple, els grups han escenificat la defensa de la plantilla de Nissan amb una compareixença conjunta.

25.000 llocs de feina, en perill

L’alcaldessa, Ada Colau, ha assegurat que “Barcelona aposta per mantenir la indústria” com a “aposta estratègica per defensar els milers de treballadors de la planta de Nissan”. En aquest sentit, Colau ha mostrat la “disposició de l’Ajuntament per treballar amb la Generalitat i l’Estat” per revitalitzar la producció a la Zona Franca.

Per la seva banda, el president del Comitè d’Empresa, Juan Carlos Vicente, ha agraït el “suport massiu de les administracions” per “aconseguir que això no s’enfonsi”, i ha explicat que Generalitat i Estat estan preparant un pla de futur per lliurar-lo a la matriu de Nissan, al Japó. A més, Vicente ha assegurat que si el fabricant nipó decidís aturar la producció a la planta barcelonina, perillaria la feina de fins a 25.000 famílies, tant de forma directa com indirecta.