Acte aquest dimecres a l’auditori del Campus Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra en suport als presos pel procés i dels polítics a Brussel·les. Un acte organitzat per la Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya, amb la presència del diputat i exconseller Jordi Turull, així com diversos familiars dels presos, en el qual demanen que se’ls alliberi.

Hi han participat Betona Comín, germana de Toni Comín, que és a Brussel·les juntament amb Carles Puigdemont i els tres exdiputats Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig. També hi han assitit Anna Forn i Laura Masvidal, filla i dona de Joaquim Forn respectivament, a qui s’ha denegat per segon cop la llibertat; Bernat Asensio, fill de Meritxell Borràs,  i Laura Turull, filla de Jordi Turull, tots dos van sortir en llibertat el 4 de desembre després de ser a la presó 32 dies.

També hi han participat Oriol Sànchez, fill de Jordi Sànchez, i Pol Leiva, nebot de Jordi Cuixart, tots dos en presó des de fa més de tres mesos tot i les demandes per sortir i el rebuig reiterat per part del Suprem de deixar-los sortir.

L’acte, amb diversos blocs, ha abordat temes com els drets dels empresonats i la seva situació dins la presó.

“Vam ser tractats com a altíssims delinqüents”

Entre les paraules dels assitents que s’hi han pogut escoltar hi ha les de l’exconseller i diputat Jordi Turull, que ha explicat com van ser rebuts pels funcionaris en entrar a la presó: “Ens van tractar com a altíssims delinqüents, emmanillats per fer 30 metres. Vam entrar a presó amb una querella de 24 hores”. Turull ha demanat també confiança per sortir de la situació actual.

La dona de Joaquim Forn, Laura Masvidal, ha denunciat que “fa 100 dies que som en una dictadura”,  i la germana de Toni Comín assegura que tot plegat  “és una manera de fer d’Espanya, no només contra l’independentisme, sinó contra tothom que no pensa com ells”. Tots ells han denunciat, en el decurs de l’acte, una vulneració reiterada dels drets civils de les persones empresonades.