La dissolució de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana és una de les condicions que la CUP va posar al govern per aprovar la modificació del pressupost. L'executiu s'ha compromès a redistribuir-ne les funcions abans que acabi l'any i que no intervinguin més en qüestions d'ordre públic. CiU ha criticat avui que s'hagi usat la Guàrdia Urbana com a moneda de canvi per acontentar la CUP. La regidora Sònia Recasens ha quantificat en 5,2 milions d'euros les aportacions que els cupaires han fet als comptes per a mesures socials i municipalitzacions de serveis. SÒNIA RECASENS, regidora de CiU "Entenem que hi ha pactes ocults, i volem preguntar molt seriosament si aquests pactes tenen a veure amb la Guàrdia Urbana. Des de quan la Guàrdia Urbana i la unitat d'antiavalots és objecte d'una negociació política?" GERARDO PISARELLO, primer tinent d'alcalde "Parlar de pactes ocults no té cap tipus de sentit. Les funcions d'antiavalots no són pròpies de la Guàrdia Urbana, però això no és una qüestió nova que aparegui com a conseqüència de la taula de treball amb la CUP, és una convicció del govern que es va expressar des del primer moment." Com es va acordar divendres a petició del PSC, el govern ha recordat que els canvis a la Guàrdia Urbana es debatran al plenari, però ha matisat que NO es votaran i que la decisió correspon només a l'executiu. De moment, les aportacions de la CUP no faran variar el vot a favor d'Esquerra al ple de demà. JORDI CORONAS, portaveu del Grup Municipal d'ERC "Estem comprovant a nivell tècnic d'on surten aquests 5,2 milions, per veure que no afecten altres projectes importants per a la ciutat. Si no hi ha cap sorpresa, en principi el nostre vot favorable es mantindrà." El PP, en canvi, veu un pacte ocult del govern amb la CUP i amb la Guàrdia Urbana com a protagonista.

Gerardo Pisarello ha confirmat que el ple extraordinari per votar la modificació del pressupost es farà aquest dijous a les 15.30 h. “Després de setmanes de converses es donen les condicions per tenir un debat pressupostari”, ha valorat. El primer tinent d’alcalde ha dit que té el suport d’ERC i el PSC i que s’han incorporat les peticions de la CUP després de reunir-s’hi en diverses taules de treball. “Som plenament respectuosos amb el temps de deliberació de les forces polítiques, però confiem que demà tindrem un resultat positiu”, ha dit.

La regidora de CiU, Sònia Recasens, ha quantificat en 5,2 milions d’euros les aportacions que la CUP ha aconseguit incloure a la modificació dels comptes que es votarà al ple de dijous. “Com que tot això és insignificant, entenem que hi ha pactes ocults i volem saber si això té a veure amb la Guàrdia Urbana”, ha alertat Recasens, que ha recordat que una de les peticions dels cupaires era la dissolució de la Unitat de Suport Policial de la Urbana i “suprimir” la partida de seguretat i ordre públic. “Des de quan la Guàrdia Urbana i la unitat d’antiavalots és objecte de negociació política?” s’ha preguntat.

El primer tinent d’alcalde ha negat cap pacte ocult i ha recordat que suprimir les funcions d’antiavalots de la Guàrdia Urbana “és una convicció del govern des del primer moment”. “Les funcions d’antiavalots no són pròpies de la Guàrdia Urbana”, ha sentenciat. Pisarello ha explicat que aquests canvis es materialitzaran en el Pla director de la Guàrdia Urbana que es presentarà aquest mes. El primer tinent d’alcalde ha afegit que, tal com es va acordar al ple de divendres passat amb una proposta del PSC, el Pla director es presentarà al plenari per ser debatut amb tots els grups.

La CUP ha debatut en assemblea aquest vespre què votarà al ple extraordinari de dijous.