sancions superiots russos

El Port de Barcelona allotjava fins dimarts el superiot de l’oligarca rus Roman Abramovich, magnat del petroli i propietari del Chelsea FC. La nau, anomenada My Solaris, s’estava reparant en una drassana barcelonina, d’on va salpar dimarts, poc després de les cinc de la tarda, segons les dades de seguiment de vaixells. En concret, segons l’agència Reuters, es trobava amarrat a la drassana de l’empresa MB92.

Per ara no es coneix la destinació del My Solaris, només que navega mar Mediterrani endins, com pot comprovar-se en aquest enllaç. A les 10 del matí s’apropava a Sardenya.

La nau té 140 metres i porta bandera de les Bermudes. Es va construir en una drassana alemanya i va començar a navegar l’any passat. Des de finals del 2021 estava aturat a Barcelona, però aquest no és l’únic iot de luxe rus que hi havia a la ciutat: a finals de febrer n’hi havia com a mínim tres.

Fins ara, Abramovich no ha estat objecte de sanció per la Unió Europea. L’oligarca, en esclatar la guerra, va posar en venda el Chelsea i va assegurar que donarà els diners que n’obtingui a les víctimes de la guerra d’Ucraïna.