Durant la intervenció, també ha dit que s’ha fet una simulació d’escrutini de les eleccions i que el procés s’ha pogut completar sense incidències. Sáenz de Santamaría ha qualificat d’infundats els dubtes sobre la transparència del procés de recompte. “Prefereixen qüestionar el procés electoral pel que pugui oferir-los els resultats”, ha assegurat.

“Aquestes eleccions se celebraran sota els mateixos paràmetres de garantia, seguretat i neutralitat que han avalat totes les eleccions democràtiques a Espanya i a Catalunya”, ha dit la vicepresidenta. Ha afegit que s’ha reforçat la seguretat tant en recursos humans com en mitjans tecnològics per evitar eventuals ingerències.

“L’article 155 ha escapçat la Generalitat”

Soraya Sáenz de Santamaría ha volgut aclarir les seves polèmiques declaracions de dissabte a Girona, on va dir que havia estat Mariano Rajoy qui havia “escapçat” els líders d’ERC i Junts per Catalunya. “L’article 155 ha escapçat la Generalitat”, ha dit la vicepresidenta del Govern espanyol. També ha acusat les forces sobiranistes de “perdre el cap” amb l’independentisme.