betevé i ‘El Periódico de Catalunya’ tindran sondeig propi, fet per Gesop, el proper diumenge, 14 de febrer. Es farà públic a les 20 h, just quan tanquin els col·legis electorals.

En les eleccions municipals del 2019, betevé ja va encarregar un sondeig que va ser molt fidedigne amb els resultats finals a l’Ajuntament. “Aleshores la vam clavar, van ser resultats molt ajustats amb la representació al consistori de Barcelona” explica el director de betevé, Sergi Vicente. Reconeix que aquesta vegada les forces estan més repartides, però considera que “és molt interessant veure cap on aniran els trets i si, finalment, el resultat que diu el sondeig és el que passa al Parlament.”

El director d”El Periódico de Catalunya’, Albert Sáez, va més enllà. Afirma que “hi ha una certa necessitat i convicció del fet que el que té abans la informació pot prendre millors decisions” i posa d’exemple els comicis municipals del 2019: “Segurament qui va fer cas del sondeig i va començar a moure les peces va tenir un avantatge competitiu.”

Més elements a tenir compte

També valora la importància dels sondejos la directora de Gesop, Àngels Pont, perquè, diu, “cada vegada més hi ha més gent que decideix a última hora”. D’altra banda, aquest any, s’han hagut de tenir en compte més elements: “El context de pandèmia, el fet que les persones voten en horaris diferents. Porten un element d’incertesa que hem de tenir en compte”.

El resultat del sondeig es donarà a conèixer tant a la televisió, com al web i als perfils socials de ‘btvnotícies’.