Les portades dels diaris ho deixen clar: CiU s’estanca i quedarà lluny de la majoria que demana Artur Mas. Les enquestes electorals els preveuen un escenari similar al de 2010, quan van tenir 62 diputats. Els diaris catalans els donen un marge per sumar-ne dos més, però l”ABC’ vaticina que pot arribar a perdre dos escons.

Segons les enquestes, el PSC tindrà els pitjors resultats de la història en unes eleccions autonòmiques. El daltabaix electoral oscil·la entre els 15 diputats que li atorga ‘El Periódico’ i els 19 de ‘La Vanguardia’.

Els socialistes estan frec a frec amb els populars, que obtindran un resultat similar als de fa dos anys. La forquilla d’escons que li atribueixen les enquestes va des dels 15 representants que preveu ‘El Periódico’ fins als 19 que pronostica ‘El País’.

Esquerra Republicana podria doblar la seva representació al Parlament, segons ‘El Periódico’, que li assigna 20 diputats. A la resta d’enquestes els pronòstics els donen entre 14 i 18 escons.

Amb els resultats molt ajustats entre aquestes tres formacions, PSC, PP i Esquerra es disputaran ser la segona força al Parlament. ‘El Periódico’ assigna la segona plaça a ERC, mentre que ‘La Vanguardia’ preveu que el PSC, malgrat la davallada, continuï sent el segon partit amb més representants. ‘El País’ i l”ABC’ aposten pel PP com a segona força al PArlament, malgrat que en aquest últim cas preveu un empat amb Esquerra.

Entre la resta de partits, la previsió per a Iniciativa és força positiva, segons els diaris catalans. El sostre que els marca l’enquesta de ‘La Vanguardia’ és de 16 escons, però podria quedar-se igual segons ‘El País’ o l”ABC’.

Els pronòstics són menys favorables per a Solidaritat per la Independència. Totes les enquestes preveuen que SI quedi fora del Parlament i només ‘El Periódico’ planteja que pugui mantenir un representant.

La projecció per a Ciutadans, en canvi, és optimista. Com a mínim doblaran la representació i aconseguiran sis escons, de manera que podran tenir un grup parlamentari propi. L’enquesta que preveu més diputats per a aquesta formació és la de ‘La Vanguardia’, que apunta que podria obtenir-ne vuit.

I una nova formació, la CUP, podria entrar al Parlament. La forquilla és molt diversa. ‘El Periódico’ li assigna un màxim d’un diputat però l”ABC’ fixa un topall de set representants. ‘La Vanguardia’ i ‘El País’ els assignen dos escons.