Aquesta serà la foto de l'encapçalament de la manifestació. Al centre hi haurà la senyera. Just darrere de la bandera catalana s'hi situaran José Montilla, Pasqual Maragall i Jordi Pujol com a presidents de la Generalitat, i Ernest Benach, Joan Rigol i Heribert Barrera com a màxims representants del Parlament català. I davant, i al costat de la senyera, dues pancartes amb el lema proposat per Òmnium Cultural ("Som una nació, nosaltres decidim"), que portaran ciutadans anònims. Aquest serà el mateix lema que hi haurà també en una segona fila, considerada la capçalera de la manifestació. Aquí al darrere hi haurà tots els participants de la marxa, inclosos partits polítics, sindicats i entitats. Arribar fins aquí, però, no ha estat fàcil. De fet, no hi ha hagut unanimitat a l'hora de decidir la configuració de la capçalera. De moment, ja hi ha un miler d'entitats adherides que assistiran a la marxa i dissabte arribaran fins a Barcelona 300 autobusos procedents de tot Catalunya amb gent que participarà a la manifestació. La marxa sortirà del passeig de Gràcia amb Diagonal a dos quarts de set del vespre. Després passarà per la Gran Via i acabarà a la plaça de Tetuán.

El president de la Generalitat, José Montilla, i el president del Parlament, Ernest Benach, junt amb els seus antecessors, presidiran la marxa darrere d’una gran senyera central en posició horitzontal, paral·lela al terra i visible des de l’aire. A banda i banda hi haurà dues pancartes amb el lema de la manifestació, “Som una nació, nosaltres decidim”, portades per manifestants anònims.

En una segona fila, la resta de líders polítics i els representants de les més de 1.000 entitats que s’han adherit a la convocatòria portaran una altra pancarta més gran amb el mateix lema: “Som una nació, nosaltres decidim”. Òmnium Cultural ha volgut deixar clar que aquesta solució, si bé és de consens, no s’ha pres pas per unanimitat. L’entitat ha enviat una carta a tots els seus socis explicant l’acord i demanant la participació de tots a la manifestació.

Mas, darrere la pancarta

El conseller de Relacions Institucionals, Joan Saura, havia demanat aquest matí a Artur Mas que portés la senyera amb el president Montilla i altres líders polítics. Mas ha refusat aquesta oferta, perquè se sent totalment “còmode” amb el lema de la marxa i no vol separar-se dels que l’han convocat. El president de CiU ha subratllat que, si bé respecta la decisió del president de la Generalitat d’anar darrere un altre símbol, el govern no pot treure-li a ell el dret de situar-se darrere una pancarta amb un lema que comparteix.