SCC ha organitzat aquest dissabte un acte titulat ‘Diàlegs per la convivència: després de la postveritat, seny’. Més que posar en valor les virtuts de la unitat d’Espanya, ha posat l’accent en els mals de l’independentisme. Els ponents han explicat els riscos que ha deixat un procés sobiranista, assegurent, alimentat per anys de mentides i falsedats. Els ponents han estat l’ex-primer ministre francès Manuel Valls (2014-2016), l’exministre d’Afers Estrangers Josep Piqué (2000-2002), l’exministre de Defensa Eduardo Serra (1996-2000) i la periodista Gloria Lomana.

Valls ha titllat el procés independentista de “fracassat” i ara reconduït per l’estat de dret i l’aplicació de l’article 155 de la Constitució” que, segons ha dit, “va ser votada i pactada” i de la que ha dit que “no és un paper que es pugui trencar”. De la seva banda, Piqué ha carregat contra el model educatiu català i el sistema de mitjans de comunicació públics, i ha afirmat que “el problema amb l’independentisme han estat els continguts en l’ensenyament, i els missatges dels mitjans de comunicació públics i els privats finançats amb diner públic”. Una situació que, segons ha dit, “ha anat a més amb mentides com ‘l’Espanya ens roba’ en llocs de Catalunya on l’Estat fa anys que té poca presència”.

Tot i el cartell i el calendari —a només 5 dies de les eleccions— SCC només ha omplert la meitat de l’aforament del Palau de Congressos.