Els himnes d’Europa, d’Espanya i de Catalunya han sonat aquest dimecres a les portes del Parlament Europeu, en el marc d’una concentració convocada per Societat Civil Catalana (SCC) per defensar la unitat d’Espanya i per commemorar els 39 anys de la Constitució. L’entitat ha reclamat un pacte entre catalans, nacionalistes i no nacionalistes, per tornar, segons diuen, a la normalitat institucional. Tanmateix, l’entitat unionista ha denunciat que l’independentisme català “ha fracturat la societat catalana” i ha reivindicat “el regal de la Constitució” com a “orgull de pertinença a Espanya i Europa”.

Aquesta concentració es produeix el dia en què la Carta Magna espanyola celebra 39 anys, i en el moment en què Carles Puigdemont participava en un acte públic a Brussel·les, en la prèvia de la manifestació de dijous, convocada per l’ANC i Òmnium Cultural, per denunciar des de Brussel·les la situació política que es viu a Catalunya.

Destacada presència del PP i el PSOE

En la concentració hi han estat presents alguns dels noms forts del PP i del PSOE a l’europarlament, com Esteban González Pons o Pilar del Castillo, i José Blano o Juan Fernando López Aguilar, respectivament. De fet, González Pons ha estat contundent a l’hora de pronunciar-se sobre la seva presència en l’acte: “Els espanyols no consentirem que ens trenquin la Constitució, ni des de dins ni des de fora”, en clara al·lusió a l’independentisme català i als suposats contactes russos.