En el nou govern de Barcelona en Comú i el PSC, Jaume Collboni assumirà la segona tinència d'alcaldia i passarà a ser un dels homes forts d'Ada Colau. L'alcaldessa mantindrà al seu càrrec l'àrea de Seguretat. En el nucli dur del govern, el preacord deixa en el mateix lloc el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello. L'entrada de Collboni, però, desplaça les tinentes d'alcalde Laia Ortiz i Janet Sanz, d'Iniciativa, i Jaume Asens, que queden per sota del líder socialista. Jaume Collboni portarà l'àrea d'Empresa, Cultura i Innovació, que englobarà la promoció de la ciutat, relacions institucionals i la primera gran empresa municipal, B:SM. D'aquesta tinència en dependrà la nova regidoria de Comerç i Mercats, que assumirà Montserrat Ballarín. La socialista Carmen Andrés es farà càrrec d'Infància, Joventut i Gent Gran, fins ara sota el paraigüa de Cicles de Vida. El quart regidor del PSC, Daniel Mòdol, es quedarà amb Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, dins la 5a tinència, la d'Urbanisme. Pel que fa als districtes, Daniel Mòdol serà el regidor de Sarrià - Sant Gervasi. Montserrat Ballarín assumirà l'Eixample, i Carmen Andrés, Sant Andreu. A banda de l'entrada dels regidors socialistes, hi haurà canvis en altres districtes controlats per Barcelona en Comú. Laura Pérez, fins ara a les Corts, passarà a Sants-Montjuïc, i Agustí Colom, desplaçat de l'Eixample, es farà càrrec de les Corts. Colau justifica els canvis per alliberar els tinents d'alcalde dels districtes. Janet Sanz, però, continuarà al capdavant de Nou Barris.

Entre els canvis pactats en l’organigrama municipal hi ha la incorporació de Jaume Collboni com a segon tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació. D’aquesta àrea depèn la regidoria de Comerç i Mercats, que ocuparà la socialista Montse Ballarín. Un altre càrrec que canvia però que encara no s’ha definit és el Comissionat de Cultura, del qual s’ocupava, fins ara, Berta Sureda.

Pel que fa a la resta d’edils del PSC, Carmen Andrés es convertirà en la nova regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, que penja de la tercera tinenta d’alcalde en Drets Socials, Laia Ortiz. Per últim, Daniel Mòdol s’incorporarà al cartipàs municipal com a regidor d’Arquitectura, Paisatge i Patrimoni, que depèn de la cinquena tinenta d’alcalde, Janet Sanz.

Amb aquesta distribució es vol evitar departaments separats i que els membres de les dues formacions treballin conjuntament. De fet, el PSC també es farà càrrec de tres districtes: l’Eixample, Sarrià – Sant Gervasi i Sant Andreu. Amb aquests canvis es pretén alliberar els tres primers tinents d’alcalde de responsabilitats territorials, ja que només Janet Sanz compaginarà la tinència amb Nou Barris.

Montse Ballarín, regidora de l’Eixample

És doctorada en dret a la Universitat de Barcelona i havia estat regidora socialista a Barcelona entre 2003 i 2011. Concretament, havia ocupat la regidoria d’Educació i Hisenda en els últims mandats del PSC. La incorporació de Ballarín com a regidora de l’Eixample obliga a moure altres edils. D’ara endavant, Agustí Colom s’ocuparà del districte de les Corts, mentre que Laura Pérez ho farà del districte de Sants-Montjuïc.

Daniel Mòdol, regidor de Sarrià – Sant Gervasi

L’arquitecte Daniel Mòdol es va incorporar a les files socialistes a les últimes eleccions municipals. És autor de la remodelació de Glòries, del nou Mercat dels Encants i del Mercat de la Guineueta. A partir d’ara, s’ocuparà del districte de Sarrià – Sant Gervasi.

Carmen Andrés, regidora de Sant Andreu

Carmen Andrés és llicenciada en dret a la UB i va ser rival de Collboni en les primàries del PSC. A banda de ser regidora d’Infància, Joventut i Gent Gran, Andrés també es farà càrrec del districte de Sant Andreu. Tots aquests canvis seran efectius després que les bases dels dos partits hagin revalidat l’acord la propera setmana.