La proposta que s’ha aprovat, a instàncies de la CUP, dista molt del text inicial que havien plantejat els cupaires, i que reclamava la creació d’una taxa per a l’ocupació de l’espai públic en visites guiades, una altra per al lloguer de bicicletes i altres vehicles de mobilitat personal, i una taxa per a l’ocupació de voreres i espai públic quan s’hi fan cues d’accés a recintes com la Sagrada Família, La Pedrera o el Camp Nou.

El govern ha negociat el redactat final amb la CUP, i la proposició definitiva, que ha rebut els vots favorables de BComú, ERC, PSC i CUP, planteja ordenar l’ocupació de l’espai públic a les empreses de guiatge “amb les eines legals més adients”, ja sigui amb una ordenança, l’obtenció d’una llicència o l’establiment d’una taxa. També planteja estudiar, en tres mesos, la viabilitat d’una taxa per l’ús de la via pública en el lloguer de bicis i altres vehicles de mobilitat personal.

La proposició aprovada també recull treballar “amb tots els instruments municipals possibles” la internalització de les cues d’accés a recintes de concurrència pública, sense concretar si, com plantejava la CUP inicialment, es farà amb una taxa o no. El grup Demòcrata s’ha abstingut, mentre que Cs i PP hi han votat en contra perquè rebutgen la creació de noves taxes en aquesta línia.

Alguns veïns de la zona creuen que aquesta mesura millorarà la mobilitat, però n’hi ha d’altres que no ho tenen tan clar.