Els sindicats han fet causa comuna per evitar l’entrada de la ultradreta als ajuntaments catalans, coincidint amb les eleccions del 28-M. Asseguren que la classe treballadora no es pot permetre ni el racisme ni l’extrema dreta als consistoris i han demanat explícitament que no es voti a Vox. Ho han demanat en roda de premsa a Lafede, la xarxa d’organitzacions per a la justícia global.

Excloure el discurs de l’odi dels ajuntaments

Els representants dels sindicats han estat contundents i han demana que no es voti a Vox ni a cap altra formació d’ultradreta o que es faci ressò dels discursos que defensen. A les altres formacions polítiques els reclamen que no hi pactin.

Els sindicats demanen aquest cordó sanitari per protegir les classes treballadores i dignificar la política. Alerten que els discursos d’ultradreta es dirigeixen a les classes més precàries, però el que busquen és beneficiar els poderosos.

Per això, com ha dit Laura Pérez, de la Intersindical-CSC, els sindicats són la bèstia negra perquè són antifeixistes i es basen en l’organització de les classes populars.

Com a sindicats, som la bèstia negra per a ells, perquè saben que el sindicalisme és profundament antifeixista”
Laura Pérez, secretària de moviments socials de la Intersindical-CSC

50.000 octavetes per aturar Vox

Han editat 50.000 octavetes i altres materials com cartells i adhesius per intentar aturar l’entrada de la ultradreta als ajuntaments catalans.

Aquesta iniciativa és un nou pas en l’articulació de la Xarxa Sindical Unitària contra el Feixisme i el Racisme. Hi han donat suport CCOO Catalunya, CGT Catalunya, Intersindical Alternativa de Catalunya, La Intersindical i UGT Catalunya.