Rafel Ribó ha tornat a denunciar irregularitats i incompliments en l’enviament del vot per correu. El síndic de greuges ha rebut ja queixes al respecte de catalans que viuen a l’estranger i no han pogut votar. Unes incidències que, segons Ribó, es repeteixen en cada contesa electoral i, per tant, demana canviar el sistema de vot a distància perquè s’ha demostrat que és “complex i ineficient”. Pel que fa a les les persones que han rebut targetes censals de gent que no està empadronada al domicili, Ribó els demana que presentin una queixa al Síndic de Greuges. Tot i que encara no n’ha rebut cap cas, es mostra obert a obrir una investigació, si s’escau.

Ja fa dies que sota l’etiqueta #frauelectoral els tuitaires  denuncien l’enviament de targetes errònies. Això està generant confusió entre els usuaris que, en alguns casos, qüestionen que pugui ser una prova d’una possible manipulació electoral, un tema que fa dies que fa bullir les xarxes. 

En alguns casos s’ha aclarit que són antics inquilins que s’han mudat i no s’han empadronat altre cop. I, per tant, seria un problema d’actualització de les dades domiciliàries.

Segons fonts de l’Oficina del Cens Electoral, de l’Institut Nacional d’Estadística, no els han notificat cap incidència en les 5.328.013 de targetes censals enviades a Catalunya. Asseguren que s’han confeccionat amb les que han enviat amb les dades del padró municipal de l’1 d’agost, com ordena la normativa.

Des de l’Ajuntament expliquen que mensualment les dades del padró municipal s’envien actualitzades a l’INE. I asseguren que les xifes d’empadronament a Barcelona no han variat de forma significativa en els últims mesos i que el cens es manté estable al voltant d’1,1 milions de persones.