L'alcalde de Xangai i el de Barcelona no només comparteixen preferències futbolístiques sinó que també han de gestionar un agermanament entre les dues ciutats signat el 2006 i que fins ara estava buit de contingut. Precisament avui en una reunió els dos alcaldes s'han enplaçat a omplir-lo de contingut, i de crear una comissió que abordi qüestións com l'urbanisme, les "smart cities" i les infraestructures. Interessa pels negocis però també pel turisme, un mercat potencialment important si es tenen en compte xifres com aquestes: només a l'àrea metropolitana, hi viuen 23 milions de persones.

En aquesta reunió entre alcaldes s’ha acordat crear una comissió mixta per col·laborar en àmbits com les infraestructures i l’urbanisme, que servirà per dotar de contingut concret l’acord d’agermanament subscrit per les dues ciutats el 2001 i fomentar les relacions econòmiques, el medi ambient, el turisme i la cultura.

Aquesta comissió es reunirà per primer cop el mes d’octubre per tractar temes concrets d’infraestructures, port i aeroport. La línia directa d’avió Xangai-Barcelona, per evitar fer escala a Madrid i, per tant, facilitar les connexions entre els passatgers. Trias també ha recordat que els xinesos estan fent una gran inversió al port de Barcelona i ha apostat per aprofundir en aquesta col·laboració per fer de Barcelona la porta d’entrada a Europa de les mercaderies que surten de Xangai.

L’alcalde de Xangai també ha demostrat interès, segons fonts de l’Ajuntament, a participar en el procés de desenvolupament de les ciutats intel·ligents.

L’alcalde i el Consorci de la Zona Franca han anunciat també que entre entre gener i juny del 2013 es farà una edició especial de la fira Meeting Point a Shaghai per atraure inversions.