L’Ajuntament ha confirmat que fins aquest divendres no s’han hagut d’activar “cap de les mesures extrordinàries” per evitar la saturació del servei d’incineracions als cementiris. A més, tampoc no s’han hagut de “restringir l’accés de familiars als comiats al cementiri” per la crisi del coronavirus.

El tinent d’alcaldia de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, ja va avançar dimecres que el protocol entre les empreses de serveis funeraris i el centres hospitalaris “està funcionant a ple rendiment” i va assegurar que “en cap cas” s’ha arribat a la saturació del servei. Segons Batlle, els dipòsits de cadàvers dels tanatoris tenen una ocupació del 50 %.

La introducció d’un cinquè crematori al cementiri de Montjuïc, per evitar la saturació, està previst per a la setmana vinent. Segons ha explicat l’Ajuntament a betevé, però, “cal fer un seguiment de les dades diàries per anar adaptant el servei a les circumstàncies”.

Aquest dilluns, el regidor i president de Cementiris de Barcelona, Eloi Badia, va dir que probablement el servei se saturaria a mitjans d’aquesta setmana.