Satisfacció entre el veïnat de la Guineueta per la instal·lació per part de l’Ajuntament de plaques que senyalitzen el nom i els números dels carrers dins les illes interiors del barri. Es tracta d’una qüestió important en una zona on les adreces no són lineals, sinó que fileres d’edificis, paral·leles o perpendiculars fan servir els noms dels carrers que delimiten l’illa. “No hi havia manera de situar-se ni ambulàncies, ni els carters… Sempre estaven perduts”, afirma Trini Cuesta de l’AV Guineueta.

Molt veïnat encara no sabíem com orientar, quan ens pregunten per alguna adreça. Les illes interiors de la Guineueta són un laberint”
Trini Cuesta, AV Guineueta

A la pràctica, un bloc podia pertànyer al carrer de la Guineueta i, el del costat, al passeig de Valldaura o la via Favència. L’entitat veïnal feia temps que reclamava aquestes indicacions als interiors de la Guineueta per evitar que, en casos d’una urgència, ambulàncies o bombers tinguin problemes per trobar l’adreça i es perdi un temps que pot ser vital. Per això qualifiquin ara com a “reivindicació històrica” aquesta actuació.

S’hi posaran les plaques de marbre

Les plaques que han posat són metàl·liques de color blanc i blau i indiquen el nom del carrer i els números dels edificis, a imatge de les que s’han instal·lat també en altres barris com Ciutat Meridiana, on també es fa difícil situar-se. I representen la primera de les actuacions. “Aquestes plaques permeten comprendre la complexitat dels interiors de la Guineueta, però estem treballant per posar-hi les senyalitzacions definitives, que són les plaques de marbre blancs característiques del nomenclàtor de la ciutat”, apunta Xavier Marcé, regidor de Nou Barris.

La instal·lació d’aquestes plaques de marbre requereix uns tràmits administratius més llargs i, per això, l’Ajuntament ha optat per avançar els cartells metàl·lics. A més, també asseguren que estan pendents de col·locar altres cartells indicatius amb punts d’interès de la zona, com ara equipaments.