Menys de 24 hores després que es fes pública la sentència, el Parlament ja ha decidit que hi presentarà un recurs en contra. Hi han estat d'acord tots els diputats de la Mesa a excepció del d'Iniciativa. La CUP i Ciutadans no s'han pogut pronunciar, perquè no participen en aquest organisme. És per això que ja han demanat que es reuneixi en les properes hores la Junta de Portaveus en què estan presents totes les formacions parlamentàries. El portaveu de CiU al Parlament ja ha avançat avui al 'BTVnotícies matí' que considera insòlita la decisió de l'Audiència Nacional d'absoldre els 19 acusats pels incidents al Parlament. JORDI TURULL, portaveu de CiU al Parlament "Que justifiquin actes violents, ho veiem del tot inaudit i no ens imaginem una sentència d'aquest tipus en qualsevol país europeu. A més del Parlament, també recorrerà contra la sentència el fiscal general de l'Estat, que s'hi ha mostrat en absolut desacord i considera els fets del Parlament molt greus. Un dels punts que ha aixecat més controvèrsia de la sentència de l'Audiència Nacional és que posa en qüestió l'operatiu policial d'aquell 15 de juny de 2011. Assegura que la policia va trigar a aixecar cordó i diu que la confrontació amb diputats va ser inevitable. El conseller d'Interior s'ha mostrat sorprès per la decisió judicial i considera que és un error culpar la policia d'aquells incidents. RAMON ESPADALER, conseller d'Interior "Em preocupa que la sentència faci responsable la policia del setge al Parlament". El titular d'Interior creu que els acusats haurien de ser condemnats perquè van alterar el funcionament i la dignitat del Parlament.

La cambra catalana ha decidit recórrer contra la sentència que ha emès l’Audiència Nacional, en què s’han absolt els 19 imputats pel setge al Parlament del juny de 2011. Gairebé al mateix moment la Fiscalia de l’Audiència Nacional ha anunciat que recorrerà davant el TS per infracció de llei i també per infracció de l’article 24 de la Constitució, que es refereix a la tutela efectiva judicial. La fiscalia demanava cinc any i mig per als 19 acusats i entén que la Secció Primera de la Sala Penal de l’Audiència Nacional no ha valorat degudament la prova que sobre aquests fets es recollia en un vídeo amb les imatges del setge.

Turull: “Cal recórrer [contra la decisió] perquè no torni a passar”

També aquest dimarts a primera hora, el portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, s’ha mostrat molt crític amb la sentència i ha dit: “No vull pas imaginar si un dia els membres de l’Audiència Nacional van a exercir la seva tasca i se’ls impedís entrar”. Turull ha assegurat que recórrer contra la sentència té un sentit: “Perquè no torni a passar”. Turull considera que hi ha una línia, la de la violència, que s’ha sobrepassat i ha assegurat que no entén la justificació de l’Audiència, que assegura que “la llibertat d’expressió i el dret de reunió i manifestació” prevalen en els fets del 15 de juny de 2011.