FÁTIMA BÁÑEZ, ministra d'Ocupació i Seguretat Social "Eso supone que se atenderán 450.000 facturas de toda la comunidad autónoma de Cataluña y podrán crearse más de 8.000 empleos en esta comunidad autónoma."

El fet que tots dos serveis es concentrin en un únic espai representa -segons Báñez- un benefici per als usuaris i un estalvi per a l’Administració. És per això que el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social vol extrapolar aquest model d’oficina integral a altres ciutats espanyoles.

La nova oficina, ubicada a les Drassanes, gestionarà vora un 6% dels moviments d’afiliació de la Seguretat Social de la província de Barcelona. Hi treballaran un centenar de funcionaris.

2.787 milions d’euros per pagar proveïdors

Durant la inauguració de les oficines de la Seguretat Social al Raval, la ministra també ha anunciat que les administracions catalanes rebran 2.787 milions d’euros de finançament per pagar factures pendents. Aquests diners corresponen a les peticions realitzades per la Generalitat i els governs locals en el marc del mecanisme extraordinari de finançament que ha posat en marxa el Govern de Mariano Rajoy a través de l’Institut de Crèdit Oficial per pagar les factures pendents als proveïdors. Segons Báñez, aquest finançament podria crear o salvar uns 8.000 llocs de treball a Catalunya.

Segons el Departament d’Economia i Coneixement, les factures pendents de l’Administració catalana sumen 1.984 milions, xifra que inclou els deutes que arrosseguen les empreses públiques de la Generalitat i els rebuts relacionats amb concerts en matèria sanitària, educativa i de serveis socials. La resta correspon a les peticions efectuades pels ajuntaments catalans.

PIMEC fa aportacions a la reforma laboral

Al vespre, la ministra d’Ocupació s’ha reunit amb els empresaris de PIMEC, que li han agraït la reforma laboral i li han lliurat un document amb propostes per incloure-hi en el tràmit parlamentari. Els representants de la petita i mitjana empresa de Catalunya consideren que la normativa que regula el mercat laboral encara podria incorporar algunes millores per atendre les necessitats dels autònoms i les pimes.

Fátima Báñez ha aprofitat els seus parlaments d’avui a Barcelona per defensar la reforma laboral aprovada pel Govern espanyol, perquè ha permès signar 14.000 nous contractes d’emprenedors.