El bloc sobre seguretat del debat de les eleccions municipals de betevé ha fet paleses les diferentes posicions dels set candidats envers aquesta matèria.

Valls vol liderar la lluita per la seguretat

Manuel Valls, candidat de BCN pel Canvi – Cs, ha encetat el bloc dedicat a la seguretat denunciant que és la primera preocupació dels barcelonins i que un de cada quatre ciutadans han patit delictes. “Amb la meva experiència vull liderar la lluita per la seguretat amb 1.500 agents de la Guàrdia Urbana i un pacte amb l’Estat i la Generalitat per posar fi a les màfies, les drogues i el “top-manta”. Tolerància zero amb els delictes i les màfies” ha dit.

Colau defensa la feina feta i Artadi l’acusa de mentir

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha defensat la feina a l’executiu municipal després d’haver contractat 600 nous agents de la Urbana, d’haver pressupostat més hores extra i haver fet la macrobatuda contra els narcopisos. Colau també ha comentat que cal crear una fiscalia específica per furts i robatoris, que representen el 90 % dels delictes a Barcelona. I ha acusat la Generalitat de deixadesa amb la ciutat per la manca de Mossos d’Esquadra.

Per contra, Elsa Artadi, de Junts per Catalunya, ha acusat Colau de mentir sobre els 600 agents de la Urbana. Sobre l’augment de la inseguretat que “no hi a cap explicació excepte la deixadesa quan en quatre anys ha pujat un 30 % i, en canvi, durant la crisi va baixar un 15 %.”

Maragall vol un pla d’emergència i Bou parla de fracàs

Pel que fa al candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha reclamat un pla d’emergència per Ciutat Vella on es concentren el 50 % dels delictes de Barcelona. Ha apuntat també que la ciutat ha de ser oberta, però no un “lloc on tot és possible: el consum i tràfic de drogues, de persones… en una barreja de tolerància i impunitat”. En el mateix sentit, el candidat popular Josep Bou ha dit que la seguretat ha estat “un fracàs” durant el mandat de Colau i li ha recriminat que “passi pilotes als Mossos d’Esquadra”. I ha demanat fins a 4.000 agents per una Urbana que, ha dit,  està desarmada moralment i tècnicament.

Saliente diu que no es pot fer alarmisme

I la candidata Anna Saliente, de la CUP Capgirem Barcelona, ha avisat que no es pot fer alarmisme amb la seguretat perquè és irresponsable i ha demanat que s’abordi des de una visió més amplia. Saliente considera que tot està interlligat i ha posat d’exemple el fet que els pisos buits acaben sent focus de delinqüència amb els narcopisos. Ha afegit que no cal més policia sinó més educadores i treballadores socials.