Creuen que la presentació de la candidatura fomentarà els esports d’hivern i millorarà les instal·lacions esportives de la ciutat i la connexió de Barcelona amb els Pirineus. Per això, també ho veuen com una oportunitat per “obrir Barcelona a la muntanya, igual que Pascual Maragall va obrir-la al mar”.

Una opinió que comparteixen la resta de grups polítics a grans trets, menys el govern. El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, considera que tot plegat es pot fer sense necessitat de celebrar uns jocs, i ha elogiat la feina feta per l’executiu anterior a l’hora d’apropar els esports d’hivern als infants i joves de la ciutat, una tasca que ha assegurat que se segueix fent.

Entre els ponents que han comparegut a la comissió davant dels diferents grups hi ha el secretari de l’Esport de la Generalitat, Gerard Martí Figueras; l’Óscar Cruz, president de la Federació d’Esports d’Hivern; Gerard Esteva, de la UFEC, i l’expresident del Comitè Olímpic Català, Ignasi Doñate, a més de la responsable d’Esports de l’antiga Oficina pels Jocs d’Hivern i l’esportista paralímpic Eric Villalón.